Noor Hisham Abdullah Facebook

Ad Blocker Dikesan

Laman web kami dimungkinkan dengan memaparkan iklan dalam talian kepada pelawat kami. Sila pertimbangkan untuk menyokong kami dengan menyahaktifkan Ad Blocker anda.

Noor Hisham Abdullah Facebook Official boleh ditemui seperti link dibawah. Inilah Facebook page Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Noor Hisham Abdullah Facebook

Siapa Noor Hisham Abdullah?

Beliau adalah Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dan Perunding Kanan dalam Pembedahan Payudara, Endokrin & Umum.

Apa sumbangan Noor Hisham Abdullah?

Sumbangan Beliau dapat dilihat ketika negara Malaysia diserang pendemik Covid19. Sebagai rakyat Malaysia yang menyaksikan sendiri keadaan ini, saya menyedari 2 perkara yang beliau lakukan iaitu;

  1. Melaporkan situasi Covid19 kepada seluruh rakyat Malaysia.
  2. Menyusun cara mengurus pandemik Covid19 termasuk cara mencegah dan merawat pesakit.

Melalui sumbangannya ini, belia telah dikurniakan gelaran Datuk.

Apa pencapaian Noor Hisham Abdullah?

China Global TV Network (CGTN) menamakan belia antara 3 Doktor terbaik di dunia selain pakar penyakit berjangkit Amerika Syarikat (AS), Dr Anthony Fauci dan Ketua Pengarah Kesihatan New Zealand, Ashley Bloomfield dalam menangani krisis COVID-19.

Apa yang menarik tentang Noor Hisham Abdullah?

Satu perkara yang menarik tentang beliau ialah ketenangannya ketika berhadapan dengan masyarakat umum khususnya orang-orang media atau wartawan.

Maklumat yang terdapat disini mungkin tepat dan mungkin juga tidak tepat kerana saya hanya menulis berdasarkan apa yang saya lihat dan baca di Google. Sekiranya anda ingin menggunakan maklumat ini untuk urusan rasmi ada baiknya anda membuat kajian sendiri terlebih dahulu. Saya tidak bertanggungjawab atas kesilapan atau kerugian yang disebabkan oleh Maklumat ini.

Baca juga Cari Cara Sendiri Untuk Melayani