Cara Login Affin Bank Online

Ad Blocker Dikesan

Laman web kami dimungkinkan dengan memaparkan iklan dalam talian kepada pelawat kami. Sila pertimbangkan untuk menyokong kami dengan menyahaktifkan Ad Blocker anda.

Cara Login Affin Bank Online ini disediakan untuk anda yang ingin membuat urusan wang secara online melalui website Affin bank namun tidak menemui kotak Login. Nah, untuk login anda perlu memastikan anda sudah mempunyai akaun online affin bank. Jika belum, silakan berbuat demikian. Jika sudah, silakan mengikut langkah mudah ini.

Cara Login Affin Bank Online

Cara Login Affin Bank Online

  1. Pergi ke https://www.affinonline.com/
  2. Pilih jenis akaun sama ada Business atau Personal.
  3. Masukkan username
  4. Klik Login
  5. Kenalpasti gambar dan kata rahsia anda betul
  6. Jika Ya, klik “right”
  7. Masukkan Password
  8. Klik Login.
  9. Teruskan urusan online anda.
  10. Pastikan “Logout” Jika sudah selesai.

Belajar juga Cara Menulis Artikel yang Baik untuk Blogger Pemula

Tentang Affin Bank

Affin Bank Berhad (AFFIN BANK) adalah syarikat pemegangan kewangan Affin Islamic Bank Berhad, Affin Hwang Investment Bank Berhad, Affin Moneybrokers Sdn Bhd dan AXA AFFIN Life Insurance Berhad. AXA AFFIN General Insurance Berhad adalah syarikat bersekutu Affin Bank Berhad.

AFFIN BANK menyediakan rangkaian produk dan perkhidmatan kewangan yang disediakan untuk pelanggan runcit dan korporat. Segmen perniagaan sasaran dikategorikan di bawah unit perniagaan utama seperti Perbankan Komuniti, Perbankan Perusahaan, Perbankan Korporat dan Perbendaharaan. Pada 30 September 2020, AFFIN BANK mempunyai rangkaian 110 cawangan di Malaysia.

Affin Islamic Bank Berhad (AFFIN ISLAMIC), anak syarikat milik penuh AFFINBANK memulakan operasi pada 1 April 2006 sebagai bank Islam yang lengkap, dan menawarkan rangkaian lengkap produk dan perkhidmatan Perbankan Islam untuk individu dan syarikat yang mematuhi Syariah prinsip dan undang-undang.

Ketua Pegawai Eksekutifnya pada hari ini ialah Datuk Wan Razly Abdullah Wan Ali.