10 Web Hosting Malaysia Yang Anda Perlu Lihat Sebelum Membelinya

Ad Blocker Dikesan

Laman web kami dimungkinkan dengan memaparkan iklan dalam talian kepada pelawat kami. Sila pertimbangkan untuk menyokong kami dengan menyahaktifkan Ad Blocker anda.

Web Hosting Malaysia ini telah pun bersedia untuk melayani anda. Cuma, anda hanya perlu memilih mana yang terbaik untuk anda. Mari kita lihat 10 web hosting yang ada di Malaysia ini.

10 Web Hosting Malaysia

1. IWHost

Anda boleh mendapatkan nama domain dari IWHost dengan harga RM50 setahun. Saya menyukai IWHost kerana khidmat sokongan mereka yang pantas.

2. KLhost

Seterusnya, anda boleh mendapatkan nama domain dari KLhost dengan harga RM60 setahun. Menariknya, saya menyukai KLHost kerana pengalamannya yang melebihi 2 dekad.

3. Jomhosting

Selain KLHost, anda juga boleh mendapatkan nama domain dari  Jomhosting dengan harga RM48.99 setahun. Seperti KLHost, saya menyukai Jomhosting kerana pengalamannya yang berharga 10 tahun.

4. BluevyHost

Anda boleh memiliki nama domain dari Bluevyhost dengan harga RM50. Peliknya, saya menyukai BluevyHost kerana masih bertahan walaupun mempunyai reputasi buruk.

5. Shezawebhost

Seterusnya, anda boleh memiliki nama domain dari Shezawebhost dengan harga RM50. Tidak hairanlah, saya menyukai Shezawebhost kerana pelanggan memuji khidmat sokongannya yang cemerlang.

6. BigDomain

Selain itu, anda juga boleh memilik nama domain dari BigDomain dengan harga RM24.90 setahun. Inilah sebabnya saya menyukai BigDomain kerana dapat menawarkan harga murah bagi domain .cc.

7. Myduniahosting

Myduniahosting menawarkan kepada anda nama domain dengan harga RM50 setahun. Seperti yang sebelum ini, saya sentiasa menyukai Myduniahosting kerana mendapat khidmat sokongnya yang pantas.

8. Serverfreak

Kemudian Webhosting yang satu ini, dikenali sebagai Serverfreak dapat menawarkan kepada anda nama domain dengan harga RM50 setahun. Saya menyukai Serverfreak kerana khidmat sokongan dengan respon yang pantas.

9. Webserver

Webserver menawarkan nama domain dengan harga RM56 setahun. Walaupun mahal, saya menyukai Webserver kerana khidmat sokongan yang pantas berdasarkan dari 172 ulasan dari pelanggan mereka di Google.

10. DataKL

Yang terakhir sekali dalam senarai ini, anda boleh mendapat nama domain dari DataKL dengan harga RM50 setahun. Saya menyukai DataKL kerana website mereka yang cantik meyakinkan.

Kesimpulan

Memiliki sebuah website merupakan pelaburan jangka masa panjang kita. Ketahuilah bahawa RM50 setahun dapat membantu anda mendekati lebih ramai pelanggan di internet.